Cum folosesc

  1. Cum rezolv grile
  2. Cum accesez Teoria gramaticii limbii române
  3. Cum îmi pot monitoriza progresul
  4. Cum pot achiziționa un pachet Gold
  5. Cum plătesc cu cardul
  6. Cum plătesc prin transfer bancar
  7. Cum plătesc prin SMS
  8. Cum folosesc agenda

 

1. Cum rezolv grile

Pentru a rezolva grile, după ce te-ai logat pe platformă, trebuie să apeși pe butonul Start Test Grile

- pe telefon:

- pe calculator:

 

În fereastra nou deschisă, ai posilibiliatea de a selecta domeniul/subdomeniul pe care-l dorești și numarul testului pe care vrei să-l rezolvi (un test poate avea de la 15 grile până la 30 de grile, cu excepția testelor gratuite care au 5 grile) urmat de click pe butonul INCEPE TEST.

Ține minte: pentru grilele din gramatica limbii române numele domeniilor încep cu RO, iar grilele de engleză le găsești derulând la ultimul domeniu numit EN - grile engleza.

Pentru a cronometra timpul în care rezolvi un test, poți porni cronometrul bifând DORESTI CRONOMETRU

Dacă ești user Gold poți selecta orice domeniu/subdomeniu și orice test.

Dacă doar testezi platforma (ești user Normal) vei vedea ca nu ai acces la subdomenii sau la toate testele alocate domeniilor/subdomeniilor.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

În noua fereastră vei găsi grilele numerotate pe orizontală, iar la grila curentă ai enunțul și variantele de răspuns.

Grilele pot avea o variantă sau mai multe variante corecte de răspuns!

După bifarea unei variante, apasă butonul SALVEAZA RASPUNSUL TAU, fapt care inactivează grila.

Cu butonul NEXT te poți muta pe următoarea grilă, iar cu butonul PREVIOUS te intorci la grila precedentă. De reținut că o grilă salvata nu mai poate fi modificată ulterior.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

 În partea din stânga-jos exista butonul ABREVIERI care deschide o pagină in care apar abrevierile folosite pe site.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

La userii Gold sunt active butoanele:

RASPUNS CORECT care permite afișarea răspunsului corect după salvarea grilei,

Butonul EXPLICATIE care permite afișarea explicației variantei corecte (opțiune valabilă doar la grilele din gramatica limbii române),

Butonul FOAIE DE LUCRU care deschide o fereastră in josul paginii unde apare copiată grila (enunț si variante de răspuns) în care ai posibilitatea cu ajutorul editorului să faci analiza gramaticală (despărțit fraza în propoziții, subliniat/scrise colorat părțile gramaticale, etc)

- pe telefon:

- pe calculator:

 

Butonul SALVEAZA IN AGENDA unde ai posibilitatea să salvezi maxim 30 de grile (enunț, variante de răspuns, explicație) plus notițele tale referitoare la respectiva grilă.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

După rezolvarea grilelor, apasă butonul FINALIZEAZA TEST, fapt care te duce intr-o fereastră de sumar.

Facând click pe numărul grilei poți vedea toate informațiile grilei (enunț, răspunsuri corecte si greșite, explicație - doar pentru userii Gold).

- pe telefon:

- pe calculator:

 

2. Cum accesez Teoria gramaticii limbii române

Pentru a avea acces la TEORIE trebuie sa fii logat cu un user Gold

După logare pe site apasă butonul TEORIE GRAMATICA

- pe telefon:

- pe calculator:

Se deschide un meniu pe verticală cu toate noțiunile de gramatică aferente celor 4 capitole: Fonetica, Vocabularul, Morfologia și Sintaxa.

- pe telefon:

- pe calculator:

Atenție! Și în timp ce rezolvi un test cu grile ai activ butonul TEORIE putând să-l folosești

- pe telefon:

- pe calculator:

Dacă faci click pe oricare submeniu se deschide fereastra cu informațiile dorite.

 

3. Cum îmi pot monitoriza progresul

Pentru a-ți urmări progresul în rezolvarea grilelor (însemnând practic verificarea cunoștințelor de gramatică acumulate) ai posibilitatea:

- de a vedea un grafic cu ultimele 10 teste rezolvate (apare pe prima pagină sau apăsând pe butonul cu numele userului aflat in drepta-sus)

- de a vedea o statistica in partea stânga-jos

Apasând butonul REZULTATE TESTE poți vedea toate testele rezolvate cu urmatoarele actiuni: SUMAR, STERGE TESTUL, REIA TESTUL și DETALII.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

4. Cum pot achiziționa un pachet Gold

Pentru a achiziționa un pachet Gold, după ce te loghezi pe platformă trebuie să apeși butonul Achiziționează un pachet Gold

- pe telefon:

- pe calculator:

 

Se deschide o fereastră in care apar menționate principalele beneficii ale pachetelor Gold si derulând în jos poți alege un pachet din cele prezentate apăsând butonul ACHIZITIONEAZA

Atenție: pachetele au prețuri diferite în funcție de numărul de zile în care poți beneficia de toate facilitățile Gold! Cu cât perioada e mai lungă cu atât raportul preț/zi este mai bun.

Prețul afișat este in euro (dacă se dorește plata prin SMS) și in lei (pentru plata cu cardul sau prin transfer bancar).

- pe telefon:

- pe calculator:

 

Se deschide ferestra Pas 1: Verificare comanda în care se poți vedea pachetele cumpărate deja

Poți aplica un voucher cu discount (dacă ai primit așa ceva pe mail)

Pentru a continua apasă butonul DATE FACTURARE

- pe telefon:

- pe calculator:

 

În fereatra Pas 2: Adauga/Modifica date Facturare trebuie să completezi/corectezi datele de facturare (aceste date se pot insera în meniul EDITARE PROFIL).

Se continuă apăsând butonul METODA DE PLATA

- pe telefon:

- pe calculator:

 

În fereastra Pas 3: Alege metoda de plata, poți  alege din cele 3 metode de plată: Plata Online (cu cardul), Plata cu Factura (prin transfer bancar) sau Plata prin SMS (de pe telefon)

Pentru a activa una din opțiuni e obligatoriu să bifezi că ai luat la cunoștință de prevederile menționate în paginile POLITICA DE CONFIDENTIALITATE și TERMENII SI CONDITIILE site-ului grilegramaticaonline.ro. Aceste pagini le găsești făcând click pe butonul corespunzător aflat in partea de jos a fiecarei ferestre.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

 

5. Cum plătesc cu cardul

Pentru a plăti cu cardul un pachet Gold, în fereastra Pas 3 Alege metoda de plata, trebuie să faci click pe butonul Plata Online iar in fereastra care apare apasă butonul PLATESTE. Banca îți va cere să completezi datele despre card, bifezi 'Sunt de acord cu termenii si conditiile Librapay' și apasând butonul PLATESC vei ajunge într-o fereastră unde pentru a finaliza plata va trebui să treci codul 3DSecure pe care-l vei primi pe telefonul mobil urmat de apăsarea ultimului buton. După ce primești confirmarea de la bancă că plata a fost facută, în cel mai scurt timp, vei primi un mail care te va informa că ești user Gold beneficiind de toate facilitățile platformei.

În cazul în care nu reușești să plătești cu cardul, te rog să suni la numărul de telefon 0771 291 575 sau să trimiți mail pe contact@grilegramaticaonline.ro și noi te vom îndruma în efectuarea plății.

 

6. Cum plătesc prin transfer bancar

Pentru a plăti prin transfer bancar un pachet Gold, în fereastra Pas 3 Alege metoda de plata, faci click pe butonul PLATA CU FACTURA iar in fereastra care apare apeși CONFIRMA.

Îți apare un mesaj în care se mentionează ca factura a fost generată și transmisă pe adresa de mail a ta.

În factura vei găsi toate datele necesare pentru a efectua transferul bancar.

Pe ordinul de plată trebuie menționat obligatoriu numarul facturii și al comenzii! Doar după încasarea sumei respective se va activa contul Gold.

 

7. Cum plătesc prin SMS

Pentru a plăti prin SMS de pe telefonul mobil un pachet Gold, în fereastra Pas 3 Alege metoda de plata, faci click pe butonul PLATA PRIN SMS iar in fereastra care apare se apasă butonul PLATESTE (opțiune valabilă în curând)

 

8. Cum folosesc agenda

Agenda o poți deschide făcând click pe butonul AGENDA aflat în meniul din stânga.

Pe ecran apare o fereastră cu toate grilele salvate in ordinea cronologică menționându-se data salvării si domeniul/subdomeniu.

- pe telefon:

- pe calculator:

 

Făcând click pe enunț se deschide o fereastră cu detalii despre grila salvată și unde se poți adauga/modifica notițele asociate acestei grile.